close
Dé recensiesite over jeugdliteratuur
1+

Een keizerspinguïn naast een struisvogel

Op de eerste pagina’s staat een grote zwarte kraai te staan. Bijna op ware grootte. Vouw je hem uit dan kom je bij een kaketoe en een purperreiger en een prachtige prent van een keizerspinguïn naast een struisvogel en een kroonkraanvogel, die zich allemaal verborgen hielden achter hun eigen silhouet. Dan hebben we eigenlijk nog maar 2 pagina’s gehad maar stiekem al een stuk of 8 door de ingenieuze uitvouwconstructie. Volgt een spread met 11 veren waaronder de eigenaars van die prachtige tooien verborgen zitten.

Er zijn pop-up boeken die weinig om het lijf hebben en waar je toch even veel voor betaalt als dit grote en grootse boek. Verborgen Vogels is een spannend kartonboek met veel flappen en verrassende mogelijkheden en biedt waar voor je geld.  Niet zozeer een educatief boek want het vertelt weinig tot niets over vogels, behalve hoe ze er uitzien en hoe ze heten. Het gaat om de kleuren, de eieren en de verenpracht en het is vooral een kennismaking. Een prachtig cadeau om te geven of te krijgen.

Het nadeel van deze boeken is dat ze een hoog vernielrisico met zich meebrengen. Iets te hard aan een flapje trekken en de parkiet heeft geen staartje meer of het ei van de kokmeeuw sneuvelt. Dit boek oogt behoorlijk stevig en plakbandjes doen wonderen. Er is al eerder een deel verschenen dat Verborgen Dieren heet.

Titel Boek:

Verborgen vogels

Auteur:

Pittau/Gervais

Kaft:
Tags : Dieren en natuurflapjesboekLiefde en vriendschapPrentenboekWeten en leren