close
Dé recensiesite over jeugdliteratuur
1+

Steeds weer nieuwe dieren achter de flapjes

Geen ingewikkeld pop-up-gedoe in Feest in de boom van Gilles Eduar maar veel flapjes waar telkens een verrassend tafereel achter schuil gaat. Een dik kartonnen boek met vijf maal dezelfde forse, vertakte boom. Iedere pagina heeft een andere hoofdkleur die direct te verbinden is aan de seizoenen. Het voorjaar met veel roze en geel, via het diepgroen van de zomer naar het oranjerood van de herfst en de sneeuw in de winter. Als toegift is er op de laatste pagina een feest in de boom georganiseerd waarop de dieren zich muzikaal uitleven.

Er wonen nogal wat dieren in de boom: vogels, insecten en vlinders maar ook beren, tijgers en apen. Ze lijken het allemaal prima met elkaar te kunnen vinden, ze delen voedsel en ondersteunen elkaar met klimmen. Zo ziet de ideale dierenwereld er uit! Achter de meeste flapjes gaan huiselijke tafereeltjes schuil die zijn afgestemd op de wisseling van de seizoenen. Zonnebrillen worden ingewisseld voor sjaals

Een tekstloos prentenboek met heerlijk veel flapjes, ik ontdekte er na herhaaldelijk doorbladeren steeds weer nieuwe. Ineens blijkt er nog een uil in de boom te wonen ook. Het is even pulken om ze los te krijgen maar daarna zijn ze behoorlijk peuter-proof. Wat een rijkdom aan dieren in deze boom, door Gilles Eduar bij elkaar getekend in een prettig losse stijl.

Titel Boek:

Feest in de boom

Auteur:

Gilles Eduar

Kaft:
Tags : Dieren en natuurflapjesboekPrentenboek