close
Dé recensiesite over jeugdliteratuur
4+

De schapen waren al wit voor de winter kwam

Ted van Lieshout Boer Boris in de sneeuw Prentenboek
Gottmer
Philip Hopman
Waardering: 8.0

Het derde deel uit een serie en hierna houd ik ermee op hoor, met het bespreken van Boer Boris. De eerste deeltjes volgden elkaar razendsnel op en wie weet komen er wel 34 deeltjes en die ga ik hier echt niet allemaal recenseren. Want dat moet ik nog 31 keer zeggen dat Boer Boris zo leuk is getekend, dat Ted van Lieshout zo mooi ritmisch over hem schrijft. Dat ga ik dus echt niet doen.

Boer Boris in de sneeuw is gewoon ook weer erg leuk. Het heeft gesneeuwd en alles is wit en dat is magistraal getekend op de tweede prent in dit boek, een hoogtepunt in het oeuvre van Hopman. Want doe het maar eens: sneeuw tekenen. En van dit soort rijmpjes krijg je toch nooit genoeg: ‘Wit is broertje Berend, en wit is zusje Sam. De schapen ook. Die waren wit al voor de winter kwam. Wit zijn alle kippetjes, hun eieren, hun voer. Wit is heel de wereld, behalve Boris Boer.’

Boer Boris heeft alles in zich om een klassiek personage te worden. Er kan gewoon weinig misgaan met dit sympathieke boertje. Alles wat hij meemaakt is leuk genoeg voor een verhaal. Ik doe de makers al vast wat gratis tips aan de hand voor de vervolgdeeltjes. Boer Boris viert Sinterklaas, Boer Boris gaat naar de kermis, Boer Boris krijgt verkering en Boer Boris is ziek. Ik zal ze niet meer bespreken, het ga je goed Boris Boer.

Titel Boek:

Boer Boris in de sneeuw

Auteur:

Ted van Lieshout

Illustrator:

Philip Hopman

Uitgever:

Gottmer

Kaft:
Video description:

Drie delen alweer van Boer Boris – het derde deel heet Boer Boris in de sneeuw

Tags : boerderijDieren en natuurPoëziePrentenboekVoorleesboekwinter