close
Dé recensiesite over jeugdliteratuur
10+

Verliefd op een harige jongen die rauw vlees eet

Nigel moest honderd worden voordat hij eindelijk verkering had. Zijn vriendinnetje Chloë komt echter niet uit een vampiersgeslacht en relaties met ‘gewone mensen’ zijn gedoemd te mislukken, voorspelde Nigels vader al. Chloë wil niets liever dan zelf vampier worden maar dat loopt even anders.

Nigel maakte furore in het eerste vampierdeeltje van Tim Collins waarin hij als vijftienjarige vampier met een eeuwig leven onstuitbaar geestig door het boek zwierde. Nu is de glans eraf. Dagboek van een gedumpte vampier is een flets vervolg waarin de grappen zijn uitgewerkt. Natuurlijk moet er weer bloed gezocht worden en heeft Nigel door zijn hoge leeftijd veel van wat hij bij geschiedenis leert, zelf meegemaakt. Dat hadden we al gelezen.

Het draait in dit vervolgdeel om de nieuwe vriend van Chloë. Ze kiest tot verbijstering van Nigel voor een harige jongen die rauw vlees eet. U raadt het al: hij behoort tot de groep ’transformers’ die de grootste vijand van vampiers zijn. Daarmee maakt Collins nog duidelijker dat hij een persiflage schrijft op The Twilight Saga van Stephenie Meyer.

Leuk wordt het niet meer. Dagboek van een gedumpte vampier leest best lekker weg en de combinatie van een dagboek met korte hoofdstukjes en tekeningetjes plaatst dit boek in de traditie van lezers die zijn opgegroeid met Geronimo en Leven van een Loser . Wellicht blijven jongens op deze manier doorlezen en dat is dan in ieder geval nog een pluspunt. .

Titel Boek:

Dagboek van een gedumpte vampier

Auteur:

Tim Collins

Vertaler:

Reggie Naus

Kaft:
Tags : jeugdboekLiefde en vriendschapvampier