close
Dé recensiesite over jeugdliteratuur
4+

Het jaar van Ted

Vandaag krijgt Ted van Lieshout de Theo Thijssenprijs 2009 uitgereikt en JaapLeest feliciteert hem daar van harte mee!

Het is zo’n beetje het Ted van Lieshout jaar want er lijkt iedere maand wel een boek van hem te verschijnen. Absoluut hoogtepunt in al deze uitgaven is Hou van mij. Een lijvig boekwerk waarin

13 bundels zijn opgenomen en nog een aantal nieuwe sonnetten zonder tekst. Bovendien zijn de meeste van alle illustraties erin opgenomen en een interessant deel van het boek is dat waar Van Lieshout ingaat op de manier waarop de bundels en de illustraties tot stand zijn gekomen. Daaruit blijkt zijn enorme drang om zichzelf telkens opnieuw uit te vinden, om uitdagingen aan te gaan en nieuwe materialen en vormen te onderzoeken.

Deze verzameling gedichten mag uniek genoemd worden. Een monument in de jeugdliteratuur. Van Lieshout lijkt alles te kunnen. Grappige rijmpjes, lieve gedichtjes, gedurfde poezie en hij gaat zowel de huis-tuin-en keuken thema’s als zwaardere onderwerpen als dood en seksualiteit niet uit de weg.

Hou van mij is een boek om in te blijven bladeren en te lezen en van te genieten. Maar vooral om te hebben! Het is ook helemaal niet duur, laat ik dat nog maar een keer zeggen als reactie op een stukje van de auteur. Het boek kost 29.90 waar andere boeken van deze omvang al snel het dubbele zou hebben gekost. Het is iedere eurocent meer dan waard.

Titel Boek:

Hou van mij

Auteur:

Ted van Lieshout

Kaft:
Tags : Liefde en vriendschapPoëzie