close
Dé recensiesite over jeugdliteratuur

Arend van Dam schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2020 – Mylo Freeman maakt het prentenboek – Thema is geschiedenis: En toen?

Schrijver Arend van Dam is de auteur van het Kinderboekenweekgeschenk 2020 dat als thema geschiedenis heeft met het motto: ‘En toen?’ Mylo Freeman maakt het speciale prentenboek voor de Kinderboekenweek die plaatsvindt van 30 september tot en met 11 oktober 2020.

Arend van Dam won dit jaar een Zilveren Griffel voor zijn non-fictieboek De reis van Syntax Bosselman met verhalen over de slavernij. En hij kreeg een Vlag en Wimpel voor De Bromvliegzwaan. Hij is vooral bekend van historische boeken met non-fictie voorleesverhalen, waaronder Lang Geleden, waarvoor hij ook een Zilveren Griffel kreeg. Van Dam zegt dat hij zijn hele leesleven al het liefst duikt in verhalen die echt zijn gebeurd en dat hij van plan is om met dit geschenk geschiedenis te schrijven.

Mylo Freeman schreef en tekende meer dan 60 boeken die ook in Amerika en Afrika worden uitgegeven. De serie over Prinses Arabella is haar meest bekende werk. Freeman laat weten het maken van dit prentenboek als een geweldige dubbele kans te zien. “Niet alleen een prentenboek mogen maken waarin ieder kind zich kan herkennen, maar ook kunnen inspireren als donkere prentenboekenmaker”.

Over het thema schrijft de CPNB: ‘Boeken brengen de geschiedenis tot leven waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken andere werelden van toen door het lezen van boeken!’