close
Dé recensiesite over jeugdliteratuur

Over JaapLeest

Over JaapLeest

Jaap Friso is al zijn hele leven geïnteresseerd in kinderboeken en publiceert al meer dan 25 jaar over jeugdliteratuur in diverse media. Hij was in de jaren 90 de kinderboekrecensent van Hervormd Nederland (HN-Magazine) en later besprak hij boeken op Radio 2. Samen met Bas Maliepaard richtte hij in 2017 De Grote Vriendelijke Podcast op, de eerste Nederlandstalige podcast over jeugdliteratuur.

Jaap Friso is freelance-journalist en werkt o.a. voor de radio, waaronder het programma De Taalstaat, en schrijft voor voor diverse bladen. Hij werkt vanuit het dorpje Huis ter Heide bij Zeist waar hij van een tuinhuis een ‘kinderboekenhuis’ heeft gemaakt.

Jaap Friso is in Nederland en België actief op jeugdboekengebied. Hij publiceert, geeft workshops en lezingen en advies en zit in jury’s. Jaap is in te huren voor dit soort werk. 

Jury’s: 2018: Theo Thijssneprijs // 2016-2018: Gouden en zilveren penselen en paletten // 2016: Jenny Smelik IbbyPrijs // 2014 en 2016: Vlaamse Boekenleeuw // 2012, 2013 en 2014: Woutertje Pieterse Prijs / 2011-nu: Kinder- en jeugdboekenjury Vlaanderen.

Wil je reageren op recensies of Jaap Friso  inhuren? Het mailadres is info@jaapleest.nl